Internationaal literatuurfestival in Utrecht opent met ‘boekenzee’: ‘Dit is de Vuelta van de literatuur’Utrecht – Utrecht staat deze week helemaal in het teken van film tijdens het Nederlands Filmfestival, maar er opent deze week nóg een groot evenement in de stad: het Internationaal Literatuurfestival Utrecht (ILFU). Op verschillende locaties in de stad zijn de komende twee weken lezingen, colleges, een boekenmarkt en poëziebattles bij te wonen. “Film en literatuur vullen elkaar fantastisch aan”, zegt festival directeur Michaël Jonker. “Literatuur doet dat natuurlijk door middel van papier: boeken, verhalen, gedichten. Film doet dat natuurlijk met beeld, maar uiteindelijk gaat het bij beide festivals om het vertellen van verhalen. En dat vinden wij van belang.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.