Provincie Utrecht wil boer Simon die land kwijtraakte helpen: ‘Een uiterst ongelukkige situatie’Simon van de Vendel vertelde dat hij wakker ligt van de schulden die hij heeft opgedaan om over te schakelen naar biologisch. Doordat hij een deel van het land dat hij pacht, vanaf januari niet meer kan gebruiken is het maar de vraag of hij zijn schuld kan terug betalen. Hij vertelde dat de provincie hem enorm heeft geholpen met de overschakeling. Ook heeft de toenmalige gedeputeerde van de provincie en huidige minister van Binnenlandse Zaken , Hanke Bruins Slot, samen met wethouders uit de regio in november 2021 nog een fruitboomgaard aangeplant op zijn land. Dit gebeurde vanuit een project vanuit de provincie om kleine landschapselementen te laten terugkeren op bijvoorbeeld boerenerven om zo de biodiversiteit te stimuleren.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.