Utrechtse regisseur Tracey was 17 toen ze script schreef voor oorlogsfilm, nu – 40 jaar later – gaat het in premièreIn de Schaduw van Weleer gaat over een jonge, Joodse verpleegster tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij verlaat het streekziekenhuis op het platteland om haar werk voort te zetten in een ziekenhuis in de grote stad. Al van het begin van haar reis doet zij enorme indrukken op bij het zien van de weerzinwekkende praktijken die de Nederlandse SS erop nahoudt jegens de Joodse bevolking.

Zelf draagt de Joodse verpleegster geen Davidster, haar moeder heeft haar dit verboden. Hierdoor zwemt zij bij wijze van spreken door de mazen van de Nazi-fuik heen, wat haar een schuldgevoel geeft. En dan wisselt zij ineens een blik uit met een officier van de Nederlandse SS, gespeeld door GTST-acteur Ferry Doedens. Vanaf dat moment zal het leven van beiden voorgoed veranderen.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.