Zorgen om minder bezoekers en stijgende prijzen bij Utrechtse musea: ‘We verwachten geen aantallen meer als voor corona’Het Stadsmuseum Woerden herkent het landelijke beeld van wegblijvende bezoekers, maar grote financiële gevolgen heeft dit niet. “We hebben zo’n 50 tot 60 procent minder bezoekers dan voor corona”, vertelt museummanager Arja van Veldhuizen. “In 2019 was dat wel heel anders, toen hadden wij een recordaantal van 13.000 bezoekers.” Hoe dat precies komt is niet helemaal duidelijk, maar Van Veldhuizen heeft wel zo haar gedachtes. “We denken dat mensen toch huiverig zijn om naar een museum te gaan”, zegt ze. “Daarnaast komen buitenlandse toeristen nog niet terug in onze regio. Nederlandse toeristen zijn op hun beurt weer vakanties aan het inhalen. En we hadden deze zomer goed weer. Dan bezoeken mensen geen museum.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.