De Keistad Triathlon werd dit jaar een duathlon: ‘We zijn blij dat het ondanks de blauwalg door kon gaan’Om 9.30 uur staat de jeugd als eerste aan de start. Veertig jongens en meisjes tussen de 6 en 14 jaar oud. Onder hen Fien (8) en haar broer Loek (10) uit Amersfoort. Hoe Fien zich voelt voor de wedstrijd? “IJzersterk”, is haar eenvoudige antwoord. “Wij hebben ons goed voorbereid, gisteren hebben we al het rondje hardlopen bekeken en ook de fietsroute hebben we gedaan”, vertelt ze opgewekt. “En we hebben met onze ouders al het Pieterpad gefietst, dus we zijn wel wat gewend.” Dat ze niet kan zwemmen, vindt ze wel jammer. “Want ik zit op waterpolo, dus ik kan heel hard zwemmen. Maar ja, dat kan vandaag helaas niet.” Vader Cedric staat er ontspannen naast. “Als ze het maar leuk vinden en lol hebben. Ze zijn gevraagd door vriendjes en wilden toch heel graag mee doen.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.