Utrechtse politiek: ‘Politie moet stoppen met onnodig gebruik van fietspad op weg naar bureau’Het viel al langer op, de Catharijnekade wordt regelmatig gebruikt door politieauto’s die op weg zijn naar bureau Paardenveld. Het eerste deel van die kade is een fietspad, en uitsluitend bedoeld voor ongemotoriseerd verkeer, ook snorfietsen zijn er niet welkom. De Catharijnekade loopt van het Vredenburg naar de achteringang van het politiebureau. Voor de politie is de route over het fietspad een stuk korter dan de officiële route, bovendien vermijden de agenten een aantal stoplichten. De politieauto’s die gebruik maken van het fietspad komen hetzij onder Hoog Catharijne door over de Catherijnesingel, hetzij vanaf het centrum over het Vredenburg.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.