Hoe maak je je verdorde tuin klimaatproof? ‘Daar is een andere mindset voor nodig’Maar het allerbelangrijkste blijft de grond en compost. En nu de blaadjes toch al massaal van de bomen vallen, heeft Marcelle nog een goede tip. “Je kan zelf bladcompost maken door alle gevallen bladeren in een zak te stoppen en één jaar ergens in een hoekje weg te zetten. Al het blad wordt door bacteriën en organismen omgezet in vruchtbare compost” weet Marcelle. Maar ook het maken van een eigen composthoop of het inrichten van een wormenemmer zijn een goed begin om je tuin meer klimaatproof te maken. “Als je zorgt voor een goede bodem dan zul je zien dat planten die gekweekt zijn in de openlucht en niet in een kas hartstikke weerbaar zijn bij klimaatveranderingen.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.