De toekomst van de lokale media in Utrecht blijft onduidelijk: ‘Het sneuvelen van Bingo FM is nog geen gelopen koers’Daarnaast speelt de licentie. Elke gemeente kan via het Commissariaat van de Media een licentie vergunnen aan een lokale omroep. Die licentie rust nu bij een stichting die heel nauw samenwerkt met de regionale omroep RTV Utrecht. Maar daar moet verandering in komen, vindt een commissie die eerder dit jaar met een advies kwamen. Die commissie hekelt de bezuinigingsplannen van Utrecht en pleit juist voor een extra investering, om de onafhankelijke journalistiek te garanderen. Wel zegt de commissie van wijzen dat er een deugdelijk mediabeleid moet komen, en een groot journalistiek platform waarin diverse partijen samenwerken. Ook moet de wijkjournalistiek zoals U In De Wijk verstrekt worden.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.