Burgemeester Dijksma over abortusdemonstraties: ‘Het zijn schurende grondrechten’Het debat was aangevraagd door Hester Assen van de PvdA. Op veel vragen van Assen verwees de burgemeester naar een brief die ze eerder deze maand aan de raad gestuurd heeft. Daarin gaat in op de uitspraak van de rechter over Jezus Leeft. Die club wilde bij de kliniek demonstreren met een bus. De burgemeester wees Jezus Leeft een plek toe op enige afstand van de kliniek, maar de actiegroep was het daar niet mee eens en stapte naar de rechter. Die gaf Jezus Leeft gelijk, en bepaalde dat de burgemeester de aanvraag voor een demonstratie bij het Vrelinghuis moet heroverwegen. De burgemeester ging tegen die beslissing in hoger beroep, ze wil nu een uitspraak van de hoogste rechter in Nederland, de Raad van State.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.