BookToks verleiden jongere lezer: ‘Een boek wordt in 10 seconden krachtig aangeprezen’Ook de Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) ziet de invloed van de socials op het toenemende aantal jongere lezers. “Wij merken dat door onder andere BookToks vooral de verkoop van Engelstalige boeken fors groeit”, duidt een woordvoerder. De CPNB ziet daarnaast dat jongeren wel willen lezen, maar vaak niet weten wat. “De boeken die ze op school aangereikt krijgen, voelen voor hen vaak als een verplichting. Sinds de komst van Instagram en TikTok en de boekentips die daarop verschijnen, weten ze wél wat ze willen lezen.” Daarnaast heeft ook corona geholpen in de toename lezende jongeren. “Omdat ze niet konden sporten en meer thuis bleven zitten, besloten ze vaker een boek te pakken. En sinds de Covid-maatregelen verdwenen zijn, is die trend niet afgenomen.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.