Esther wilde lenzen halen, maar werd belaagd door anti-abortusdemonstrantenBufferzone of niet?

In Nederland bepalen gemeentes zelf over bufferzones voor abortusklinieken. Anti-abortusdemonstranten mogen dan niet binnen een bepaalde straal, van 100 tot soms 500 meter, voor de kliniek staan. Utrecht heeft geen bufferzone.

De gemeente Utrecht vindt dat anti-abortusdemonstranten in de stad terecht naar een andere plek zijn gestuurd. Daarom gaat burgemeester Dijksma in hoger beroep tegen de uitspraak die de rechter eerder deze maand deed. Daarbij wil ze het ‘recht op zelfbeschikking’ inzetten als extra argument, dat eerder niet aan bod kwam.

De uitspraak van de zaak zal bepalen hoe de gemeente in de toekomst met demonstraties bij de kliniek om kan gaan. Jezus Leeft-oprichter Joop van Ooijen liet eerder weten in de toekomst nog meer en vaker demonstraties te willen organiseren voor de kliniek. Tot de uitspraak er is, doen ze geen aanvragen voor een nieuwe demonstraties.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.