Utrechtse koopwoning haast onbereikbaar voor Jan Modaal“Hoewel de huizenmarkt begint af te koelen en het totale woningaanbod is gegroeid, is de positie van ‘Jan Modaal’ verslechterd”, zegt Menno Luiten, commercieel directeur van De Hypotheker. “Door de hogere hypotheekrente kunnen woningzoekenden – ondanks een stijging van het modaal inkomen – op dit moment minder lenen ten opzichte van een jaar terug. Zo kan de single starter 9 procent en tweeverdieners 12 procent minder lenen. Hoewel de stijging van de hypotheekrente nu aan het afvlakken is, verwachten we dat de kwetsbare positie van werkenden met een modaal inkomen op de huizenmarkt op korte termijn niet zal veranderen, mede door de stijgende huizenprijzen. Inzetten op een verdere vergroting van de woningvoorraad heeft hierdoor nog meer aan belang gewonnen.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.