Fiësta in Utrecht: kijk hier de ploegenpresentatie van de Vuelta


© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Utrecht – Het is eindelijk zover: de Ronde van Spanje is in Utrecht. Vanavond worden de 23 deelnemende wielerteams gepresenteerd op het Vredenburgplein en morgen en overmorgen zijn er twee etappes in onze stad en provincie. Een livestream van de ploegenpresentatie vind je in dit blog en hier. Ook de komende dagen volg je de Vuelta op de voet bij ons via liveblogs, een themapagina en tal van uitzendingen op Radio M Utrecht, RTV Utrecht en UStad.

Livestream ploegenpresentatie:

18.57 uur De gepresenteerde ploegen maken een boottochtje

18.05 uur ¡ Hola Vuelta Utrecht!

17.30 uur Weet je geen snars van wielrennen? Check onze Vuelta voor dummies

17.20 uur Ploegenpresentatie: bootjes voor de renners liggen al klaar

Het weer helpt mee...
Het weer helpt mee… © RTV Utrecht
Fanfare...
Fanfare… © RTV Utrecht

17.05 uur Vredenburg stroomt vol voor ploegenpresentatie

15.40 uur De ploegenpresentatie en de etappes: waar en hoe laat?

De renners rijden op de fiets door Hoog Catharijne naar het Vredenburgplein. Daar is vanaf 18.10 uur een presentatieprogramma dat ook live te zien is op grote schermen langs de singel. De renners maken ook een tochtje met bootjes over de singel richting de Bemuurde Weerd. Voor en na dit evenement zijn er tal van optredens.

Het volledige programma, inclusief pré- en aftershows, is tussen 17.00 en 20.30 uur. Vanaf 16.00 uur kan je ook terecht bij het La Vuelta Festival op het Janskerkhof.

Vrijdagavond ploegentijdrit

De start en finish zijn bij de Jaarbeurs. De renners beginnen met trainen op het parcours om 16.00 uur. De Spaanse ploeg Burgos BH start om 18.30 uur. De teams starten om de vier minuten. Rond 20.22 uur wordt de finish van het laatste, 23ste ploeg verwacht. Dat het de Nederlandse Jumbo-Visma nmet titelverdediger Primoz Roglic in de gelederen.

De start van de tweede etappe is in het centrum van Den Bosch. Het eerste deel van de rit wordt gereden in het decor van de Zuiderwaterlinie, de Nederlandse militaire verdedigingslinie van de 16e en 17e eeuw. Na het oversteken van de grote rivieren koerst het peloton in volle vaart richting de provincie Utrecht.

Tegen 15.30 uur worden de renners verwacht in Rhenen. Via Rhenen gaan de renners naar de Amerongse Berg, waar de eerste bergpunten te verdienen zijn. Dat zal zijn rond 16.00 uur. Daarna gaat het verder over de Utrechtse Heuvelrug richting Amersfoort. Op Vliegbasis Soesterberg is een tussensprint, waarbij de snelle mannen strijden om de eerste punten. Na een lus door de stad Utrecht, wordt de sprint aangetrokken richting de finishlijn op het Utrecht Science Park.

15.10 uur Genieten van het geluid van dichte achterwielen

Wielerploegen trainen op Vliegbasis Soesterberg

15.05 uur Wegafsluitingen door Vuelta

15.00 uur Hotels in provincie Utrecht druk met ontvangst Vuelta-renners

Het profpeloton logeert in verschillende hotels in de omgeving en dus staan de parkeerplaatsen vol met vrachtwagens, volgauto’s en zelfs mobiele keukens. Team DSM logeert in het Fletcher Hotel langs de A2 bij Nieuwegein.

14.00 uur Profrenners spotten

Op diverse plekken in de stad en regio Utrecht worden al profrenners gespot.

De Baskische wielerploeg Euskatel-Euskadi op verkenning bij de Hogeweidebrug in Utrecht.
De Baskische wielerploeg Euskatel-Euskadi op verkenning bij de Hogeweidebrug in Utrecht. © Tahar Haouachi
De renners van Alpecin-Deceuninck.
De renners van Alpecin-Deceuninck. © Wilma SpronkSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.