Eindelijk een beeld van Jits Bakker in Utrecht: ‘Een echt geschenk aan zijn geliefde stad’Als je niet beter zou weten, zou je haast denken dat kunstenaar Jits Bakker een echte Utrechter is. Gevoelsmatig was dat misschien wel zo, maar zijn roots liggen in De Bilt. Eén van zijn drie ateliers was daar ruim vijftig jaar gevestigd en stond bekend als atelier ‘De Kooi’. Hij ontwikkelde er zijn geheel eigen stijl, die zoon Tibo als geen ander kan omschrijven. “Het is sierlijk en levensecht, het is de beweging en de dynamiek waarmee hij wereldvermaard is geworden. Jits had zo’n eigen stijl, je komt het bijna overal tegen op de wereld. Orlando, Frankfurt, Mexico-Stad, Zuid-Afrika, maar ook heel veel in het zuiden van Portugal en Spanje.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.