Varkentje Knor uit kinderboek van Tosca Menten komt tot leven op het witte doek: ‘Apetrots!’Die gekke fantasie in haar boeken is waarom Knor zich volgens haar goed leent voor een stop-motionfilm als deze. “Dat is wel bij uitstek iets waarbij je volledig over de top kunt gaan. Als je iets doet wat normaal een beetje gruwelijk is, kan dat nog steeds grappig overkomen”, legt ze uit. Een varken, een gemene opa en een worstenwedstrijd vormen volgens haar dan ook de perfecte ingrediënten voor zo’n film. “Zo is er een scène waarin het varkentje boven de worstmolen hangt. Je ziet dat ding echt draaien. Dat kun je met een echt varken niet doen, dat is veel te gruwelijk, zeker voor kinderen. Maar hier zie je dat het poppen zijn en dat maakt dat het minder hard binnenkomt bij de kinderen, denk ik. Maar tegelijkertijd blijft het wel superspannend, omdat je wel meeleeft met het biggetje en met Babs.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.