Oproep provincie over klimaatdoelen valt niet bij iedere gemeente goed: ‘Windmolens blijven onbespreekbaar’Aan de andere kant van de provincie, in Vijfheerenlanden, is het duidelijk dat er minstens drie windturbines gaan komen. “Je kunt nooit iedereen tevreden stellen”, zegt wethouder John van der Veld van VHL Lokaal, voor wie de oproep van de provincie niet als een verrassing kwam. “Maar je kunt wel de inwoners zo goed mogelijk in het proces betrekken.” Er komt na de zomervakantie dan ook een “participatieve waarde-evaluatie”, waar aan het waardeoordeel van de bewoners een cijfer wordt gekoppeld. “Uiteindelijk zullen we kijken welke locaties het best scoren op mens, natuur en dier zodat de raad een zorgvuldig besluit kan nemen.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.