Eén jaar na de valwind: hoe het Lombokbos langzaamaan hersteltDe natuur doet ook zelf zijn werk. Op verschillende plekken in het bos zie je jonge boompjes uit de grond schieten. Sommige afgeknapte bomen staan ook weer in bloei. “We zijn als mensen geneigd om de natuur te sturen, dat doen we natuurlijk deels ook, maar ik vind het ook belangrijk om de natuur zelf haar werk te laten doen. De natuur is heel veerkrachtig. Op de stormvlakte is alweer volop groen te zien. Een aantal bomen die zijn omgevallen, maar nog wel met hun wortels in de grond zitten, staan nu toch weer te bloeien. Daar zat nog heel veel kracht in. Dat is als boswachter heel bijzonder om te zien. Het zal nog wel 100 jaar duren, voordat het bos weer een beetje lijkt op wat het ooit was.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.