Nieuwegeinse coalitie wil door op dezelfde voet met (bijna) dezelfde wethoudersAls het aan de nieuwe coalitie ligt, blijven de huidige wethouders van Nieuwegein vrijwel allemaal zitten. Zo is Marieke Schouten kandidaat-wethouder voor GroenLinks met onder meer de portefeuille wonen en energietransitie. Ellie Eggengoor (VVD) wil ook opnieuw wethouder worden en behoudt bijvoorbeeld de portefeuilles economie en mobiliteit. Financiën komt erbij.

Bij de PvdA vindt een wisseling van de wacht plaats. Hans Adriani besloot onlangs na tien jaar wethouderschap niet terug te keren in het nieuwe college. Guido Bamberg, een oude bekende in de Nieuwegeinse politiek, neemt het stokje over. Hij wordt waarschijnlijk wethouder van jeugd en armoedebeleid.

John van Engelen zit nu in het college namens Lokale Vernieuwing. De coalitie ziet hem graag opnieuw op die plek met de komende jaren portefeuilles als cultuur, sport en onderwijs onder zich. Nieuwegein gaat daarmee terug van vijf naar vier wethouders, al werkt één wethouder nu in deeltijd. Aangezien het CDA geen deel uitmaakt van de nieuwe coalitie, vertrekt wethouder Jan Kuiper.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.