OM eist celstraffen en wil miljoenen afpakken van directeuren van Nieuwegeinse groothandel voor hennepkwekersNieuwegein – De twee directeuren van een Nieuwegeinse groothandel die alle mogelijke spullen leverden voor het kweken van cannabis, gaan een jaar de gevangenis in als het aan het Openbaar Ministerie ligt. Volgens het OM is bewezen dat ze willens en wetens jarenlang producten leverden voor de professionele en grootschalige hennepteelt, via hun groothandel HPG en growshop Het Groeipaleis. Daarmee zouden de twee Nieuwegeiners de afgelopen 3,5 jaar zo’n 10 miljoen euro winst hebben gemaakt, bij een omzet van 100 miljoen euro. Het OM heeft de rechtbank gevraagd om alle bezittingen verbeurd te verklaren die de twee met hun handel hebben vergaard. Daarnaast zouden ze ook nog de maximale boete van 81.000 euro moeten betalen.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.