Steeds langer wachten op een nieuwe of flink betalen voor een occasion? Ook de automarkt zit op slotHoeveel is de prijs van een occasion gestegen?

Actuele cijfers voor de hele branche zijn er niet. Maar duidelijk is wel dat de prijzen voor tweedehands auto’s de afgelopen jaren behoorlijk omhoog zijn gegaan.

Zo becijferde verkoopplatform Autoscout24 dat een occasion op hun platform in 2020 gemiddeld nog 17.714 euro kostte. Dat is nu opgelopen naar 22.723 euro, wat een prijsstijging van ruim 28 procent in twee jaar tijd suggereert.

Naast het wereldwijde chiptekort en de schaarste aan kabelbomen, geeft brancheorganisatie Bovag in Bunnik meer redenen waarom de prijzen voor auto’s stijgen. Zo zijn er jarenlang minder nieuwe auto’s dan gemiddeld verkocht, waardoor er weinig gebruikte auto’s op de markt komen. Ook hebben mensen door de coronaperiode veel kunnen sparen.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.